Indonesische makreel

Eind maart was Sacha de kok in ons wildplukrestaurant. Zij maakte dit heerlijke recept (hoeveelheden voor vier personen).

- 1 citroen (schoongeboend)

- 100 ml ketjap manis

- 1 eetlepel sambal

- 2 eetlepels ketchup

- 100 ml kraanwater

- 400 gram gerookte makreelfilet

- 200 gram pandanrijst

- 1 komkommer

- 50 (wittewijn)azijn

- 300 gram sperziebonen

- 30 gram gebakken uitjes

1.    Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de ketjap, sambal, ketchup en de helft van het water in de ovenschaal. Verwijder voorzichtig met je handen het vel van de makreelfilets en leg de vis in de schaal. Zet ca. 25 min. in het midden van de oven tot de saus gaat pruttelen. Keer de makreel na 12 min.

2.    Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en doe in een kom. Voeg de azijn en de rest van het water toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng een pan water aan de kook, voeg de boontjes toe en kook deze in 8 min. beetgaar. Giet af.

3.    Serveer de bonen, rijst, citroenpartjes en komkommersalade bij de makreel. Schep wat saus uit de ovenschaal over de makreel en bestrooi de rijst met de gebakken uitjes.

Agenda

Ga je mee varen & vissen met onze 10-persoonsmotorboot de Noorderzon?

Of op safari om eetbare paddenstoelen te zoeken?

di 6 aug 12.00 Wildplukexcursie: paddestoelen zoeken

di 6 aug 19.00 Wildplukrestaurant 3-gangenmenu,Ceintuurbaan 181

vr 9 aug 14.00 Workshop Pittige sauzen: sambal maken. Huis vd wijk De Pijp

di 13 aug 12.00 Wildplukexcursie

di 13 aug 19.00 Wildplukrestaurant 3-gangenmenu, Ceintuurbaan 181

vr 16 aug 14.00 Workshop Kruiden- & notenlikeur maken. Buurtkamer De Bestevaer

di 20 aug 12.00 Wildplukexcursie

di 20 aug 19.00 Wildplukrestaurant 3-gangenmenu, Ceintuurbaan 181

vr 23 aug 14.00 Workshop voedsel drogen. Huis vd wijk De Pijp

di 27 aug 12.00 Wildplukexcursie 

di 27 aug 19.00 Wildplukrestaurant 3-gangenmenu, Ceintuurbaan 181

vr 30 aug 14.00 Workshop Bonbons maken van chocola, noten, likeur en wildpluk

Excursies bv bootexcusies zijn ook op verzoek te boeken

Onze 10-persoonsmotorboot De Noorderzon is ook te huur!

voor 20 E p/u met schipper of 15 E p/u zonder schipper

Bel met Mark: 06-41579776 

 

 

 

 

 

 

 

Informatie en aanmelding: vul het contactformulier in!