-----------------------------------------------------------

ONLANGS VERSCHENEN: Eigen Krachtvoer. Conserveergids voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers. 

In dit boek staan onze ervaringen met het conserveren van eigen oogsten. Het beschrijft 15 conserveertechnieken en geeft 120 recepten.      << lees meer >>

-----------------------------------------------------------

Eigen Krachtvoer is een stichting die wildplukwandelingen en workshops conserveren organiseert. Elke week trekken we de natuur in met klanten van de voedselbank en mensen met een minimuminkomen. We zoeken naar eetbare planten, paddestoelen, noten, bessen, eieren, zeevruchten en vissen.

homepagefotoVan de oogst die we tijdens onze wandelingen plukken, bereiden we samen met de wandelaars een maaltijd in ons wildplukrestaurant, waarmee we onze wandelmiddagen feestelijk afsluiten. Oogst van de dag die overblijft bewaren we voor later. Conserveren doen we tijdens onze workshops, elke tweede vrijdag van de maand.

De wandelingen en workshops zijn gratis voor mensen die klant zijn bij de voedselbank of een minimuminkomen hebben. Mensen met een hoger inkomen zijn ook van harte welkom, zij betalen een vastgestelde bijdrage. Voert een wandeltocht ons buiten Amsterdam dan regelt Eigen Krachtvoer de verplaatsing. Behoor je tot de doelgroep van mensen met een minimuminkomen, dan kun je je aanmelden voor deelname aan bij voorbeeld één van onze wildplukwandelingen, het wildplukrestaurant of voor één van onze tweewekelijkse workshops conserveren! We heten je graag welkom!

Agenda

11 januari 14.00 Workshop 1. Wecken. Theorie & Inleiding op de workshops

25 januari 14.00 Workshop 2. Distilleren: alcohol & etherische olie maken

8 februari 14.00 Workshop 3. Drogen: paddenstoelen, groenten & fruit, brood

19 februari 12.00 Wildplukwandeling met Patty van de Zilverlinde: Wintersuperfood!

22 februari 14.00 Workshop 4. Fermenteren: kimchi & zuurkool maken

8 maart 14.00 Workshop 5. Gansvocaat: advocaat van ganzeneieren maken

22 maart 14.00 Workshop 6. Ganzeneieren: pasteurizeren & ganzonaise maken

5 april 14.00 Workshop 7. Inleggen in azijn: pickles, chutneys en piccalilly maken.

19 april 14.00 Workshop 8. Inzouten: citroenen, bonen en vlees inzouten. Klipvis ontzouten.

 

 

 

 

 

Informatie en aanmelding: vul het contactformulier in!