-----------------------------------------------------------

ZOJUIST VERSCHENEN: Eigen Krachtvoer. Conserveergids voor zelfvoorzieners, lekkerbekken en verduurzamers. 

In dit boek staan onze ervaringen met het conserveren van eigen oogsten. Het beschrijft 15 conserveertechnieken en geeft 120 recepten.      << lees meer >>

-----------------------------------------------------------

Eigen Krachtvoer is een stichting die wildplukwandelingen en workshops conserveren organiseert. Elke week trekken we de natuur in met klanten van de voedselbank. We zoeken naar eetbare planten, paddestoelen, zeevruchten, eieren, noten en bessen. Om de andere week organiseren we ook workshops over het conserveren van voedsel.

homepagefotoVan de oogst die we tijdens onze wandelingen plukken, bereiden we samen met de wandelaars een maaltijd waarmee we onze wandelmiddagen feestelijk afsluiten. Oogst van de dag die overblijft bewaren we voor later. Conserveren doen we tijdens onze workshops, elke tweede vrijdag van de maand.

De wandelingen en workshops zijn gratis voor mensen die klant zijn bij de voedselbank of een minimuminkomen hebben. Voert een wandeltocht ons buiten Amsterdam dan regelt Eigen Krachtvoer de verplaatsing. Behoor je tot de doelgroep, dan kun je jezelf opgeven voor deelname aan bij voorbeeld één van onze wildplukwandelingen of voor één van onze tweewekelijkse workshops conserveren! We heten je graag welkom!

Agenda

30 november 14.00 uur   Workshop Zuurkool maken

4 december 12.00 uur Wildplukexcursie. 18.00 uur Wildplukrestaurant

11 december 12.00  Wildplukexcursie. 18.00 uur Wildplukrestaurant

14 december 14.00  Workshop bonbons maken

15 december - 7 januari Winterstop

8 januari 2019  Nieuwjaarsdiner

 

 

 

 

Informatie en aanmelding: vul het contactformulier in!