Samen roeien op zoek naar ganzeneieren.

Maart 2016 – Eigen Krachtvoer zoekt ganzeneieren.

Freelance journaliste en fotografe Marijke Plante volgde Eigen Krachtvoer tijdens één van onze wildplukwandelingen waarbij we op zoek gingen naar ganzeneieren.

 

September 2015 – Van Jam tot zuurkool: de lol van voedsel conserveren.

MUG Magazine borstelt in het septembernummer een vleiend portret van Eigen Krachtvoer! De auteur heeft heel goed begrepen waar Eigen Krachtvoer echt over gaat. Hij ziet dat de deelnemers nog lang kunnen nagenieten.

Met de gratis cursus ‘conserveren van voedsel’ slaat Mark Janssen drie vliegen in één klap: je bouwt een voorraadje op waar je nog lang plezier aan kunt beleven, je spaart geld uit en gooit minder voedsel weg.

Augustus 2015 – Oranjefonds steunt Eigen Krachtvoer

In augustus 2015 krijgen we het heuglijke nieuws te horen dat het Oranje Fonds 2500 euro schenkt aan Stichting Eigen Krachtvoer voor het organiseren van wildplukwandelingen met bezoekers van de Voedselbank in Amsterdam.

Deelnemen aan Eigen Krachtvoer is gratis, dankzij subsidies van het Oranje Fonds en twee andere fondsen. Ook de Stadsdelen Zuid en West dragen bij. Bezoekers van de Voedselbank die willen wildplukken kunnen zich aanmelden bij Mark (06-41579776). Mensen die wonen in Zuid of West hebben voorrang.

Mei 2015 – Wildplukdiner met Eigen Krachtvoer

Op 21 mei 2015 organiseert de werkgroep Slow Food Nederland samen met stichting Eigen Krachtvoer een wildplukdiner dat enthousiast wordt onthaald. De deelnemers, waaronder mensen die bij de voedselbank lopen, koken samen aan dat diner dat bij de Ratatouille wordt geserveerd. Slow Food publiceert na afloop het volledige menu op de eigen site.

Amuses
Daslookpesto met zelfgebakken brood
Proeverij van wilde inmaak: meerkoet- en ganzenei in pickle, weegbreeknopjes, groene kornoeljes, look-zonder-lookzaden in gekruide olie en geconfijte wilde ganzenpootjes -hartjes en -maagjes met ingelegde groene walnoten

Januari 2015 – Hansje Galesloot brengt verslag uit over Eigen Krachtvoer op Mugweb.

Freelance journalist Hansje Galesloot volgt in het prille begin van 2015 onze wandelaars op één van onze wildplukmiddagen. Zij brengt voor MUG Magazine verslag uit van haar ervaring. Dat verslag publiceert MUG Magazine prompt op de eigen website.

Bij de Voedselbank krijg je een kratje eten, maar voor het vinden van een uitweg uit je problemen is vaak meer nodig. Het wildplukproject Eigen Krachtvoer verruimt de horizon. Met simpele ingrediënten blijkt ineens veel meer mogelijk dan je dacht. ‘Niets helpt zo goed tegen depressies als wildplukken.’